Friday, January 14, 2011

Spiral Potato

Salam mesra di hujung minggu..

Apa khabar semua? Maaf lama tak bersiaran. Masa sangat cemburu. Langsung tak bagi peluang saya untuk lepak-lepak di blog ini dan blog sahabat-sahabat semua. Permulaan 2011 yang sibuk. Bernafas pun rasa sukar. Tak sabar rasanya untuk mengakhiri semester 2 ni. Moga segalanya dipermudahkan.


 

 Bila dah habis exam nanti, saya ingat nak cuba buat spiral potato ni..belum pernah cuba lagi..harap-harap berjaya. Untuk langkah pertama, apa kata kita berlatih dahulu cara-cara memotong potato dengan betul dan tanpa putus ..seperti gambar di atas. Selamat mencuba!


9 comments:

Nadiah Sidek said...

nadiah lebih teringin nak makan...nak buatnya belum ada kerajinan..hihi..

mamawana said...

Assalam..

Tq sharing spiral video tu...suker suker. Jom join

http://nurqasehbiz.blogspot.com/2011/01/mamawanas-1st-giveaway.html

Chik Na said...

tq for sharing...selalu nampak spiral potato ni org jual kat pasal malam tapi tak pernah tengok cara depa buat...

nampak macam senang je nak buat..tapi kena banyak praktis tuk dapat spiral yg nipis nipis tuh

Zefa NorAsmara said...

Sgt2 menarik.. Tenguk u tube tu macam senang je.. tapi sy yg buat entah jadi ke tidak..

Iffah Nabiha Ahmad Jailani said...

Salam UA,

Ada award yang bersyarat di sini... Ambik-ambik la yer :)

http://islami98.blogspot.com/p/kemukakan-pandangan.html

tempatnye, bawaaaah sekali :')

nurul said...

nurul pn na blaja bt gak..
sbb sdap glers..

heee..
yummy..tp klu org yg bt an ag syok ouh...

Ummu Ammar said...

Nadiah..

Akak pun teringin nk makan..selalunya kt pasar malam..beratur panjang la jawabnya..

mamawana..

Thanks a lot pasal giveaway tu tapi maaf kak..agak busy kebelakangan ni..

Ummu Ammar said...

Chik Na> Betul tu..nampak cam senang je buatnya..tapi kalau tak pro, jenuh juga nak dapatkan hasil yang baik..

Zefa> Belum cuba belum tahu..nanti bila dah buat tu..pos la kat UA..sekilo kentang pun dah cukup..tak payah banyak2..hehehe

Ummu Ammar said...

Iffah > Lama betul Iffah menghilang..Insya Allah bila free nanti UA singgah dan ambik award yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...