Monday, October 19, 2009

Sanah Helwah Sayang!


Sanah Helwah ! Sebenarnya ini ialah cara orang Arab menyatakan ucapan selamat hari lahir buat seseorang..Entry kali ini khusus untuk permata hati saya yang ke 2 Afiq yang menyambut ulangtahun kelahiran yang ke 5 hari ini. Dilahirkan bersama kedinginan pagi kira-kira jam 7.20 pagi pada 6 Ramadhan 1425H bersamaan 20hb Oktober 2004 dengan berat 3.5kg dan tinggi 50cm. Di bawah ini saya pilih beberapa gambar istimewa sepanjang Afiq membesar dan memberi ruang yang begitu bermakna dalam hidup kami sekeluarga. Maaf kualiti gambar kurang elok - gambar lama yg discan semula..

7 hari - mula2 lahir kulitnya agak gelap sehinggakan awah ibu saya
pernah bergurau yang saya tersilap ambik anak orang..

3 bulan

5 bulan

10 bulan - posing dengan gigi pertama

2 tahun - iklan gigi lagi..

3 tahun 7 bulan -masa program Hafaz Muqaddam
Masuk 5 tahun dah..

Moga dibukakan jalan tenang di depanmu
Moga kau temui segala kau cari
Aku iringi doa untuk kebahagiaanmu
Kau tak pernah jauh
Kau selalu dihatiku
Rindu padamu tak mengenal waktu
Manis ingatan bagai wangian kembang di taman
Kasih padamu
Setenang air yang mengalir

Selamat Ulangtahun ke 5 Sayang.. dari Abi, Ummi & Abang Ammar..

12 comments:

Manusia said...

comel la gambar masa 10 bulan tue hihi

fiza kamil said...

really cute..=) mga adik cyg ni jd anak yg soleh..ameen..

Nida said...

Cutenya... tengok baby boy ni yang teruja nak baby lagi...:-)

Semoga menjadi anak yang soleh yang menjadi kebanggaan Ummi dan Abi...

QuEeN Of 2 Heroes said...

selamat ulangtahun yg ke5 afiq...semoga menjadi anak soleh.....berjaya dunia akhirat...aminn =)

Nadiah Sidek said...

selamat ulangtahun ke-5 afiq! :)

Fadzli Amir said...

Semoga jadi anak yg soleh...Dan makan banyak2 bagi cepat besar supaya boleh jaga ummi...

Ummu Ammar said...

Sahabat2 semua..bagi pihak keluarga kami, thanks banyak2 atas ucapan dan doa yg dihulurkan..

Azuan, setiap baby Tuhan jadikan cute dan comel..azuan pun pasti cute time kecil dulu..

Fiza..tq atas doanya..moga fiza pun bahagia dunia dan akhirat

Nida..samalah kita..saya bila tgk puteri2 Nida.teringin nak ada baby girl..doakan ye..

Queen of 2heroes..Insya Allah semoga darwish pun nanti jd anak soleh..kebanggaan ayah dan ibu..amin..

NAdiah..
Terima kasih..

Fadzli..tq..Afiq ni mmg tak suka makan sangat berbeza dgn abangnya..itulah tak besar2..

UmmiRosma said...

*happy bday dear* grow like a champion yea....

Ummu Ammar said...

Thanks UmmiRosma..moga Habibi dan Habibati yg comel2 tu juga bjaya dan bahagia di dunia & akhirat..

Abg Aiman said...

Selamat Harijadi yang ke 5. Semoga jd anak yg soleh dan cepat besar mcm abg Ammar....hehehehe

Ummu Ammar said...

Abg Aiman..
Gembiranya Afiq bila Abg Aiman bg ucapan kt sini..Abg Aiman pun kena jadi anak soleh juga tau...heheheh..

Ummu Ammar said...

Abg Aiman..
Gembiranya Afiq bila Abg Aiman bg ucapan kt sini..Abg Aiman pun kena jadi anak soleh juga tau...heheheh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...