Monday, November 23, 2009

Kereta Baru

Salam buat semua..

Meh! Kita cuci-cuci mata tengok kereta Perodua MPV Alza yang telah dilancarkan secara rasminya hari ini, 23 November 2009.Model ini adalah adaptasi daripada Daihatsu Boon Luminas / Toyota Passo Sette yang telah menjadi bualan sejak hampir setahun yang lalu. Cantik kan?


Kenderaan yang menampilkan reka bentuk dinamik dan menyerlah itu antara lain dilengkapi ciri keselamatan terkini, termasuk sistem brek antikunci (ABS) dengan agihan brek elektronik (EBD) dan bantuan brek (BA) bagi varian terpilih.
Alza versi 1.5 liter akan ditawarkan dalam empat varian pada peringkat permulaan, iaitu versi standard dengan gear manual dan automatik serta versi premium dengan gear manual dan automatik dengan harga atas jalan antara RM56,000 hingga RM64,000 seunit. Versi mewah Alza dengan dengan gear manual dan automatik akan ditawarkan mulai Mac tahun depan pada harga atas jalan antara RM67,000 dan RM70,000 seunit.

Ia juga dilengkapi stereng dengan suis audio bagi varian premium dan sports; tempat rehat kaki dan tuil gear di panel papan pemuka untuk varian automatik, serta meter di bahagian tengah papan pemuka, juga yang pertama bagi MPV nasional.


Sebenarnya..Saya takdelah bercadang nak beli kereta buat masa ni..cukuplah dengan si Kancilku yang setia selama ini. Lagipun banyak lagi perancangan lain yang perlu diutamakan.


2 comments:

QuEeN Of 2 Heroes said...

designnye nampak viva versi besar je... :P

Ummu Ammar said...

Nadia..

Hmm..betul gak tu..ala-ala myvi pun ada gok..dah jenamanya sama..mesti ada persamaan kt mana2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...