Monday, July 26, 2010

Jesus vs Petir

Salam mesra buat semua..

Peristiwa ni sudah berlaku lebih kurang sebulan yang lepas. Saje nak kongsi kat sini. ..Saksikanlah kebesaran Ilahi apabila monumen Tuhan Jesus kebanggaan penganut Kristian di Ohio ini hangus terbakar dipanah petir..

London, 16 Jun : Sebuah patung Jesus (Nabi Isa) setinggi 60 kaki yang juga merupakan salah satu mercu tanda di Ohio, telah terbakar selepas dipanah petir semasa berlakunya ribut petir.

Polis berkata "Tuhan" yang telah dibina sejak 2004 di Solid evangelis Rock Church di sepanjang Interstate 75 di Monroe, di Utara Cincinnati, menurut laporan Telegraph.

Setinggi 62kaki dan 40kaki lebar, arca menunjukkan Jesus dari badan ke atas diberi nama jolokan "Touchdown Jesus" kerana berada dalam keadaan mengangkat tangannya menyerupai seorang pengadil American Football memberi isyarat touchdown di dalam permainan itu.

Ia diperbuat daripada plastik dan kaca gentian yang meliputi satu rangka keluli.

Ketua Polis Mark Neu berkata api merebak dari patung amfiteater yang berhampiran tetapi tiada siapa telah cedera.




Api marak pada patung "King of King " di luar Solid Rock Church di Monroe, Ohio 
pagi awal Selasa, 15 Jun, 2010.


Bekas peniaga kuda, Lawrence Bishop dan isterinya merupakan pengasas bersama 4,000 orang ahli gereja nondenominational.

Lawrence berkata pada 2004 dia hanya berusaha membantu orang ramai, bukannya berbangga dengan patung itu. Isterinya mencadangkan membina patung Jesus sebagai satu harapan dan keselamatan untuk mereka dan telah membelanjakan kira-kira 250,000 dolar untuk pembinaan itu.




Hanya tinggal rangka...

6 comments:

Hamizah said...

kesian tuhan mereka kena panahan petir..

Ummu Ammar said...

Mizah > Tu la..kalau manusia yg befikir, mrk pasti temui kebenaran..

fa10 said...

langsung tak tahu cerita pasal tuhan mereka ni... thanks berkongsi info

Ummu Ammar said...

fa10> Sama2..UA pun br tahu..jmpa kt forum halaqah.net..tu yg nak kongsi kt blog hamba ni..

teenage party games said...

its gonna be a gd fight ive never seen khan fight but ive seen paulii fight and even though he has no power he got skillzzz. i see no ko but i see a 12 round fight. does anybody know who is gonna be in the undercard????

teenage party games said...

Hi, CD-Host. I want to give full credit to Mark Strauss for these examples, which are from his part of the talk. Thanks for re-posting them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...